بررسی معجزه دروغین احمدالحسن

بسم الله الرحمن الرحیم
علامت معجزه از اول بعثت انبیاء تا بعثت خاتم الانبیاء قانونی برای تشخیص حجت خدا بوده است و ایضا اوصیاء سید المرسلین از مولانا امیرالمومنین تا حضرت بقیه الله الاعظم معجزه صادر گشته است و صادر خواهد شد.
معجزه در طول تاریخ مانعی سخت و راهی بن بست برای مدعیان دروغین بوده است به همین خاطر هر مدعی کذابی که ادعایی را مدعی شود طریقیت معجزه را انکار میکند.
عن أبی بصیر قال : قلت لأبی عبد الله ” ع ” لأی عله اعطى الله عز وجل أنبیائه ورسله وأعطاکم المعجزه ؟ فقال : لیکون دلیلا على صدق من أتى به والمعجزه علامه لله لا یعطیها إلا أنبیائه ورسله وحججه لیعرف به صدق الصادق من کذب الکاذب .
ترجمه:
« ابوبصیر گوید به امام صادق عرض نمودم که : به چه علت است که خداوند متعال به انبیاء و رسل و شما معجزه را عطا کرده است؟ امام فرمودند : تا دلیل و راهنمایی باشد برای ادعا کننده راستگو و معجزه علامتی برای خداوند متعال است که تنها به انبیاء و رسل و حجج خود عطا میفرماید تا با آنها راستگویی راستگویان و دروغگویی دروغگویان شناسایی شود. »
علل الشرائع – الشیخ الصدوق – ج ۱ – ص ۱۲۲
در کلام شیعه در تعریف اصطلاحی معجزه فرموده اند :
امری است خارق العاده که برای اثبات صدق ادعا همراه با مطابقت و تایید و عدم معارضه آورده میشود. در این تعریف قید ذکر شده که به اجمال قیود ذکر شده را شرح میدهیم.
امر خارق العاده:
اموری که ذاتا ممکن و عادتا ممتنع هستند.به این معنا که عادتا مثل این امر از مثل شخص مدعی ظاهر نمیشود.
ادعا:
منظور ادعای نبوت یا امامت است. که با این قید ارهاص و کرامت و سحر و سایر مواردی که بدون دعوی انجام مپذیرد خارج میشود.
قصد تصدیق:
با قید مذکور اموری که برای غیر از تصدیق بر دست مدعی حق ظاهر میشود خارج شد.
مطابقت:
منظور از آن مطابقت ادعا و مأتی به می باشد پس اگر شخصی ادعایی کرد ولی ضد و یا نقیض آن را بیاورد مقبول نیست. مانند کسی که ادعا کند ادعا کند میتواند آب چاه شور را شیرین کند ولی برعکس چاه خالی از آب میشود!!
در کلام شیعه در تعریف اصطلاحی معجزه فرموده اند :
امری است خارق العاده که برای اثبات صدق ادعا همراه با مطابقت و تایید و عدم معارضه آورده میشود. در این تعریق قید ذکر شده که به اجمال قیود ذکر شده را شرح میدهیم.
امر خارق العاده:
اموری که ذاتا ممکن و عادتا ممتنع هستند.به این معنا که عادتا مثل این امر از مثل شخص مدعی ظاهر نمیشود.
ادعا:
منظور ادعای نبوت یا امامت است. که با این قید ارهاص و کرامت و سحر و سایر مواردی که بدون دعوی انجام مپذیرد خارج میشود.
قصد تصدیق:
با قید مذکور اموری که برای غیر از تصدیق بر دست مدعی حق ظاهر میشود خارج شد.
مطابقت:
منظور از آن مطابقت ادعا و مأتی به می باشد پس اگر شخصی ادعایی کرد ولی ضد و یا نقیض آن را بیاورد مقبول نیست. مانند کسی که ادعا کند ادعا کند میتواند آب چاه شور را شیرین کند ولی برعکس چاه خالی از آب میشود!!
تایید:
آنچه که می آورد نباید مصرح به تکذیب او باشد. مانند کسی که ادعا کند میتواند سنگی را به سخن را اورد ولی هنگام سخن گفتن ، سنگ مدعی را تکذیب کند.
عدم المعارضه:
مراد از آن این است که شخصی غیر از حجج الهی توانایی آوردن عین آن و یا شبیه و یا چیزی نزدیک به آن را نتواند بیاورد. به عبارتی روشن تر همه گان در مقابل این فعل عاجز باشند.
همچنین سه شرط برای معجزه ذکر گردیده است :
۱- معجزه حجتی قاطع باشد تا با آوردن آن عذری باقی نماند.
۲- واجب است معجزه بسیار متاخر از دعوی نباشد الا به مقتضی اخبار
۳- واجب است که عده ای آن را مشاهده کنند و آن را به گونه ای متواتر نقل کنند.
به علت اینکه قصد نداریم که به تفصیل وارد این مبحث بشویم به همین مقدار اکتفاء میکنیم.
احمد اسرائیل یا همان احمد اسکاعیل بصری مدعی یمانی و امامت و نبوت از جمله کسانی است که خود و پیروانش سعی بر آن دارند که این علامت را طریقی برای معرفت حجج الهی ندانند. اما احمد بصری خود ادعای آوردن معجزه دارد.
احمد بصری در بیان اول شوال در تاریخ ۱/شوال/۱۴۲۴هـ.ق بیانیه ای را منتشر کرد و در آن ادعا کرد که ::
وأول معجزه أظهرها للمسلمین وللناس أجمعین هو أنی أعرف موضع قبر فاطمه ( ع ) بضعه محمد ( ص ), وجمیع المسلمین مجمعین على أن قبر فاطمه ( ع ) مغیب لا یعلم موضعه إلا الإمام المهدی ( ع ), وهو أخبرنی بموضع قبر أمی فاطمه ( ع ) وموضع قبر فاطمه ( ع ) بجانب قبر الأمام الحسن ( ع ) وملاصق له وکأن الأمام الحسن المجتبى (ع) مدفون فی حضن فاطمه
« اولین معجزه ای که بر مسلمین و مردم آشکار می کنم این است که من میدانم مکان قبر پاره ی وجود پیغمبر « فاطمه کجاست.! همه مسلمین اجماع دارند که قبر فاطمه مخفی است وجز مهدی نمیداند این قبر کجاست. حال وی بمن خبر داده است که قبر مادرم زهراء کجاست. قبر فاطمه در کنار قبر امام حسن(در بقیع)و چسبیده به آن است بگونه ای که !.انگار حسن مجتبی در دامان حضرت زهراء دفن گشته است .!! »
هر شخصی که مقداری با کلام اسلامی مانوس باشد میداند که آنچه احمد بصری آورده است را حتی کرامت نمیتوان گفت چه برسد به معجزه!! زیرا هر شخص دیگری میتواند همین ادعا را بکند و قبر حضرت صدیقه طاهره«س» را در جایی دیگر بداند!!
آنچه احمد بصری آورده است کاملا مخالف تعریف و شروط معجزه است.
زیرا فعلی خارق العاده نمی باشد و معارض نیز دارد. زیرا این امر از هرکسی بر می آید همانگونه که در طول تاریخ در رابطه با محل قبر حضرت سیده نساء العالمین در بین فریقین اختلاف نظر بوده است و هرکدام از آنها مدعی است که محل دفن را میداند.
واقعا نمیدانیم احمد بصری چگونه توانسته است با بی شرمی و بی حیایی تمام عیار عقول شیعه بلکه تمامی مسلمانان را به سخره بگیرید و انتظار دارد ترهات او مورد پذیرش عموم گردد.
تعارض میان سخن احمد بصری و اهل بیت چنان عیان است که شخصی از اتباع او در سوالی از او میپرسد که:
۹- سیدی، نقل عنک أنک قلت أنّ قبر الزهراء (ع) فی البقیع، ولکن روینا عن الإمام الرضا (ع) فی الکافی بأنه فی بیتها والمسجد النبوی ([۶۳])، فکیف ذلک ؟
احمد در پاسخ میگوید:
ج س ۹: الحدیث ومثله غیره موافق لکلام العامه وأهل الخلاف وهم قالوا هذا لکی یلغوا قضیه أنّ فاطمه أرادت إخفاء موضع ضریحها للإشاره لما وقع علیها من ظلم، فکونه فی دارها یعنی أنها لم تطلب إخفاءه هذا ما کانوا یریدون الوصول إلیه.أمّا کلام الإمام الرضا (ع) والأئمه (ع) لمن کان یسألهم من شیعتهم عن موضع قبر فاطمه (ع) لیزوره، فکانوا یرشدوه لیزور فاطمه (ع) فی حجرتها ولم یصرحوا لأحد أنّه قبرها إنما توهموا من سمعوا إنّ القبر فی الغرفه لما أخبرهم الأئمه زیارتها فی الغرفه وبینوا لهم موضع الغرفه.
با عرض پوزش از ساحت نورانی اهل بیت عصمت و طهارت برای مقایسه کردن بین سخنان گهربار آنها و اباطیل احمد ناصبی.
الجواب المنیر ج ۳ ص ۴۱ و۴۴ / س ۲۳۶
احمد بصری که در دروغگویی گوی سبقت را همه دروغگویان عالم ربوده است میگوید امام رضا و اهل بیت در هیچ جایی تصریح نکرده اند که قبر حضرت زهرا در خانه او می باشد. و هر کسی بگوید در خانه اش است یک شخص متوهم است!!
در حالی که ما وقتی به کتاب کافی شریف مراجعه میکنیم میبینم که امام رضا به صراحت میفرمایند که قبر حضرت زهرا در خانه اش می باشد:
عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ أَبِی نَصْرٍ قَالَ: سَأَلْتُ الرِّضَا ع عَنْ قَبْرِ فَاطِمَهَ ع فَقَالَ دُفِنَتْ فِی بَیْتِهَا فَلَمَّا زَادَتْ بَنُو أُمَیَّهَ فِی الْمَسْجِدِ صَارَتْ فِی الْمَسْجِدِ.
« احمد بن محمد بن ابى نصر میگوید: از امام رضا راجع به قبر حضرت فاطمه علیها السلام پرسیدم، فرمود: در خانه خود بخاک سپرده شد، سپس چون بنى امیه مسجد را توسعه دادند جزء مسجد شد. »
الکافی (ط – الإسلامیه)، ج۱، ص: ۴۶۱
واقعا احمد بصری جاهل به روایات آل محمد می باشد یا ناصبی است و اهل بیت را متوهم میداند ( معاذالله) ؟!!
چگونه اتباع او که خود را شیعه میدانند میتوانند متبع شخصی باشند که اهل بیت را اشخاصی توهمی میداند(نعوذبالله)؟
آیا اتباع احمد خود راضی هستند که از این به بعد به امام خودشان بگویند امام احمد متوهم؟!! العقل نعمه…
علاوه بر ناصبی بودن احمد و جهالت او نسبت به روایات ، دروغگویی او نیز ثابت میشود چرا که احمد گفت در روایات امام رضا سوال در رابطه با زیارت حضرت زهرا بود نه محل دفن!!!! درحالی که در روایت مبحث محل دفن مطرح است نه زیارت و نه چیز دیگری….!
اکنون برای نمونه به چند روایت از اهل بیت عصمت و طهارت اشاره خواهیم کرد که صراحتا قبر حضرت زهرا را در جوار مضجع شریف حضرت خاتم المرسلین و در خانه ایشان میدانند :
حدیث اول:
امام حسین در حدیثی طولانی میفرمایند:
عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیٍّ علیهما السلام، قَالَ: «لَمَّا قُبِضَتْ فَاطِمَهُ علیها السلام، دَفَنَهَا أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ علیه السلام سِرّاً، و عَفَاعَلى مَوْضِعِ قَبْرِهَا، ثُمَّ قَامَ، فَحَوَّلَ و جْهَهُ إِلى قَبْرِ رَسُولِ اللَّهِ صلى الله علیه و آله، فَقَالَ : السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا رَسُولَ اللَّهِ عَنِّی؛ و السَّلَامُ عَلَیْکَ عَنِ ابْنَتِکَ وَ زَائِرَتِکَ و الْبَائِتَهِ فِی الثَّرى بِبُقْعَتِک….
ترجمه:
« امام حسین بن على فرمود: چون فاطمه علیها السلام وفات کرد، امیر المؤمنین او را پنهان بخاک سپرد و جاى قبرش را ناپدید کرد، سپس برخاست و رو بجانب قبر رسول خدا صلى اللَّه علیه و آله کرد و گفت: سلام بر تو اى رسول خدا از جانب من و از جانب دخترت و دیدارکنندهات و آنکه در خاک رفته و از من جدا شده و در بقعه تو آمده »
جناب ملا صالح مازندرانی «رضوان الله تعالی علیه» ذیل این آیه با اشاره به کلمه « بِبُقْعَتِک » میفرمایند::قوله: ببقعتک دل على أنها علیها السلام دفنت فى بیتها و بیتها قریب من بیته صلى اللّه علیه و آله.
« کلمه ببقعتک دلالت بر آن دارد که حضرت فاطمه زهرا در خانه خودش دفن شده است و خانه او در نزدیکی خانه پیامبر«^» است. »
شرح الکافی-الأصول و الروضه (للمولى صالح المازندرانی) ؛ ج۷ ؛ ص۲۰۸
حدیث دوم :
حدیثی مشابهه با حدیث کافی از امیرالمومنین در نهج البلاغه می باشد که پس از اتمام دفن حضرت زهرا«س» رو به قبر پیامبر(^) فرموده اند که :
السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا رَسُولَ اللَّهِ عَنِّی وَ عَنِ ابْنَتِکَ النَّازِلَهِ فِی جِوَارِکَ وَ السَّرِیعَهِ اللَّحَاقِ بِکَ قَلَّ یَا رَسُولَ اللَّهِ عَنْ صَفِیَّتِکَ صَبْرِی وَ رَقَ عَنْهَا تَجَلُّدِی
ترجمه:
« سلام بر تو ای رسول خدا از طرف من و دخترت که در جوار تو و کنار تو فرود آمده و ارمیده است . »
حدیث سوم :
حضرت امیرالمومنین در وداع با قبر حضرت زهرا میفرمایند:
وَ السَّلَامُ عَلَیْکُمَا سَلَامَ مُوَدِّعٍ لَا قَالٍ وَ لَا سَئِم ٍ فَإِنْ أَنْصَرِفْ فَلَا عَنْ مَلَالَهٍ وَ إِنْ أُقِمْ فَلَا عَنْ سُوءِ ظَنٍّ بِمَا وَعَدَ اللَّهُ الصَّابِرِینَ وَاها
« سلام من بر شما باد، سلامى که بمنزله وداع من باشد، نه آن سلامى که شما را ترک نمایم، اگر باز گردم از ملالت و خستگى نیست و اگر نزد قبر تو اقامت گزینم بعلت بدگمانى نیست که خدا به صابرین وعده ثواب داده است. »
چنانچه در روایت وارد است حضرت امیرالمومنین در سلام وداع به حضرت رسول اکرم و حضرت صدیقه طاهره در یک سلام ، وداع میکند. و این حاکی از آن است که قبر حضرت صدیقه طاهره باید در قرب قبر پیامبر باشد
حدیث چهارم :
عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع قَال … فَلَمَّا قُبِضَتْ ع دَفَنَهَا لَیْلًا فِی بَیْتِهَا
« هنگامی که حضرت زهرا(س) وفات کردند امیرالمومنین ایشان را شبانه در خانه خودشان دفن کردند. »
الإختصاص، النص، ص: ۱۸۵
حدیث پنجم :
امام حسن به صراحت در وصیت خودشان اشاره دارند که قبر حضرت زهرادر بقیع نمی باشد.
عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا جَعْفَرٍ ع یَقُولُ لَمَّا حَضَرَ الْحَسَنَ بْنَ عَلِیٍّ ع الْوَفَاهُ قَالَ لِلْحُسَیْنِ ع یَا أَخِی إِنِّی أُوصِیکَ بِوَصِیَّهٍ فَاحْفَظْهَا إِذَا أَنَا مِتُّ فَهَیِّئْنِی ثُمَّ وَجِّهْنِی إِلَى رَسُولِ اللَّهِ ص لِأُحْدِثَ بِهِ عَهْداً ثُمَّ اصْرِفْنِی إِلَى أُمِّی ع ثُمَّ رُدَّنِی فَادْفِنِّی بِالْبَقِیعِ
« محمد بن مسلم گوید: شنیدم امام باقرمىفرمود: چون وفات حسن بن على نزدیک شد، بحسین فرمود: برادرم! بتو وصیتى مىکنم، آن را حفظ کن، چون من مردم، جنازهام را ( با غسل و کفن و حنوط ) آماده دفن کن، سپس مرا بر سر قبر رسول خدا ببر تا با او تجدید عهد کنم، آنگاه مرا بطرف قبر مادرم علیها السلام برگردان، سپس مرا در بقیع دفن کن »
از کلام امام حسن روشن است که قبر حضرت زهرا در بقیع نیست .
و اتفاقا اهل بیت به صراحت دفن در بقیع را نفی کرده اند و سیلی محکمی به احمد بصری و دیگر مدعیان دروغین زده اند.
الکافی (ط – الإسلامیه)، ج۱، ص: ۳۰۰
حدیث ششم:
— أَبُو الْحَسَنِ إِبْرَاهِیمُ بْنُ مُحَمَّدٍ الْهَمَذَانِیُّ قَالَ: کَتَبْتُ إِلَیْهِ إِنْ رَأَیْتَ أَنْ تُخْبِرَنِی عَنْ بَیْتِ أُمِّکَ فَاطِمَهَ ع أَ هِیَ فِی طَیْبَهَ أَوْ کَمَا یَقُولُ النَّاسُ فِی الْبَقِیعِ :فَکَتَبَ هِیَ مَعَ جَدِّی صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْهِ وَ آلِه .
« حسن بن ابراهیم بن محمد همدانی میگوید: به حضرت امام هادی S نوشتم: اگر صلاح میدانید مرا از محل دفن مادرتان فاطمه زهراآگاه سازید که آیا در مدینه است یا همانگونه که مردم (عامه . سنی ها ) میگویند در بقیع قرار دارد؟ آن حضرت در جواب نوشت: «هی مع جدی صلوات الله علیه» یعنی حضرت زهرا در جوار جدم رسول الله دفن شده است. »
و دها روایت دیگر…
اینها همه تصریحات اهل بیت بر محل دفن حضرت زهرا در خانه خودشان است و حتی اعظام علما و محدیث و فقهاء شیعه این نظریه را تایید کرده اند :
بحار الأنوار (ط – بیروت)، ج۹۷، ص: ۱۹۸
شیخ صدوق:
وَ مِنْهُمْ مَنْ رَوَى أَنَّهَا دُفِنَتْ فِی بَیْتِهَا فَلَمَّا زَادَتْ بَنُو أُمَیَّهَ فِی الْمَسْجِدِ صَارَتْ فِی الْمَسْجِدِ «۳» وَ هَذَا هُوَ الصَّحِیحُ عِنْدِی
« عده ای از محدثین روایاتی را نقل و مضمون آنان را پذیرفتهاند که دلالت دارد بر اینکه آن حضرت در داخل خانهاش که در اثر توسعه بنیامیه به مسجد ضمیمه گردیده، به خاک سپرده شده است. و نزد من همین نظر صحیح می باشد. »
قال مصنف هذا الکتاب رضی الله عنه روی هذا الحدیث هکذا و أوردته لما فیه من ذکر المعنى و الصحیح عندی فی موضع قبر فاطمه ع.مَا حَدَّثَنَا بِهِ أَبِی رَحِمَهُ اللَّهُ قَالَ حَدَّثَنِی مُحَمَّدُ بْنُ یَحْیَى الْعَطَّارُ قَالَ حَدَّثَنِی سَهْلُ بْنُ زِیَادٍ الْأَدَمِیُّ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ أَبِی نَصْرٍ الْبَزَنْطِیِّ قَالَ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا الْحَسَنِ عَلِیَّ بْنَ مُوسَى الرِّضَا ع عَنْ قَبْرِ فَاطِمَهَ ص فَقَالَ دُفِنَتْ فِی بَیْتِهَا فَلَمَّا زَادَتْ بَنُو أُمَیَّهَ فِی الْمَسْجِدِ صَارَتْ فِی الْمَسْجِدِ.
« قول صحیح از نظر من در مورد قبر فاطمه مضمون همان روایت است که پدرم از طریق محمد بن عطار از حضرت رضا نقل نموده است که فاطمه زهراء در داخل خانهاش دفن شد و این خانه به هنگام توسعه مسجد، به وسیله بنیامید به مسجد منضم گردید. »
۱- من لا یحضره الفقیه، ج۲، ص: ۵۷۲
۲- معانی الأخبار، النص، ص: ۲۶۸
شیخ مفید ره :
ثمّ قف بالروضه و زر فاطمه ـ علیهاالسلام ـ فانّها هناک مقبوره
« پس از زیارت رسول خدا ـ ^ ـ در کنار روضه بایست و فاطمه را زیارت کن; زیرا او در این جایگاه به خاک سپرده شده است. »
شیخ طوسی:
قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ الطُّوسِیُ : الْأَصْوَبُ أَنَّهَا مَدْفُونَهٌ فِی دَارِهَا أَوْ فِی الرَّوْضَه .
« شیخ طوسی فرمودند: نظر درست تر آن است که ایشان در خانه خود و یا در روضه شریفه دفن شده اند. »
شیخ طبرسی :
والقول الأول بعید و القولان الآخران اشبه :
« اما قوم اوّل (دفن در بقیع)، بعید است و دو قول دیگر ( دفن در خانه یا روضه مبارکه) اصح میباشند. »
سید بن طاوس :
سید بن طاووس ره در ذیل روایتی که در شماره ۶ ذکر کردیم میفرمایند:
والظّاهر انّ ضریحها المقدس فی بیتها المکلّل بالآیات و المعجزات
« این گفتار صریح و نص واضح از امام هادی «S» ، به تنهایی کفایت میکند در اینکه: فاطمه زهرا در کنار مدفن رسول خدا به خاک سپرده شده است و نه در جای دیگر. »
« ۱- مقنعه، طبع دبیرخانه کنگره شیخ مفید، ص ۴۵۹ » « 2- بحار الأنوار (ط – بیروت)، ج۴۳، ص: ۱۸۵ »« ۳- (اعلام الوری، ص ۱۵۹) » « ۴- (اقبال، ص ۲۲۴) »
علامه مجلسی:
ایشان در چند جا به این مطلب تصریح کرده اند :
الف ) و یدل على أنها علیها السلام دفنت فی بیتها، و هذا أصح الأقوال فی موضع قبرها صلوات الله علیها
ب) و أقول: الأظهر أنها صلوات الله علیها مدفونه فی بیتها، و الأخبار فیه کثیره أوردتها فی البحار
۱- مرآه العقول فی شرح أخبار آل الرسول، ج۵، ص: ۳۴۸
۲- مرآه العقول فی شرح أخبار آل الرسول، ج۵، ص: ۳۴۹
تا اینجا ناصبی بودن احمد و جهالت و حماقت و سفاهت این ملعون دجال طبق روایات اهل بیت ظاهر گشت و روشن شد که احمد بصری نه تنها معجزه ای نیاورده است بلکه جهل خود را به نمایش عموم قرار داده است.
و السلام علیکم و رحمه الله و برکاته